divendres, 23 de novembre del 2012

Dimissió del regidor de cultura

Després de la dimissió del regidor de cultura de l’Ajuntament d’Artés, res no ha canviat en el panorama municipal, ni ho farà. Els motius personals al·legats per dimitir del seu càrrec són del tot respectables, però d’altres relacionats amb la postura del seu grup polític davant el tsunami independentista són com a mínim discutibles.

Recordo que el govern municipal està formant per membres del Grup Unitari i de Progrés per Artés, que després de la impossibilitat d’acordar res amb la CUP, optaren per formar un govern en minoria, amb l’únic objectiu d’evitar que governés CiU.

La manca absoluta de voluntat de governar de la CUP, tot i ésser la segona força política, amb el seu discurs únicament nacional i radical, va precipitar doncs l’acord entre GUA i PxA, evitant aprofundir en assumptes nacionals, fora del dia a dia municipal.

Malgrat tot, la majoria de les mocions presentades en el que portem de legislatura han estat relacionades amb qüestions extra-municipals, del tot fora de l’àmbit municipal.

En una ocasió inclús els dos regidors de Progrés s’aixecaren i sortiren del ple, en disconformitat en la presentació d’una moció de reprovació als Borbons, Fraga o qualsevol altre assumpte intranscendent pel poble... davant el menyspreu i befa dels membres de la CUP.

Encara que desconcertadament, en posteriors ocasions els membres de Progrés, no han sabut consolidar aquesta postura, ja que en alguna que altra ocasió han votat inclús a favor d’alguna moció d’àmbit purament estatal o nacional.

Finalment en la sèrie d’aprovacions relacionades amb l’autodeterminació de Catalunya fetes en Plens ordinaris o extraordinaris a l'Ajuntament d'Artés, s’han abstingut tant els dos regidors del PxA com un dels tres regidors del GUA, suposadament per coherència amb l’acord atàvic arribat al seu dia per governar Artés, evitant entrar en el joc que pretenia la CUP, un parany polític però que finalment ha practicat en èxit, gràcies al vot favorable dels dos altres membres del GUA, entre ells l’alcalde amb tots els regidors de l’oposició, CIU i CUP.

Podem considerar aquest any (i mig) de legislatura com un gran èxit per la CUP. Tot i no voler governar, defugint de la seva responsabilitat, han tingut i tenen en tot moment contra les cordes a l’equip de govern, d'això se'n diu governar en minoria absoluta.

Aquesta setmana podem llegir a l’Infocup un resum del que diem, i veritablement se'ls ha de felicitar per "... a través de les mocions ... portar a terme els diferents punts del programa electoral, en la seva possible mesura...". Faltaria més! Sense estar al govern i complint programa! Ara rai que des del seient al parlament de la Generalitat podran fer polítiques nacionals, o no... poder allà parlaran del poble d'Artés.

Però reprenent el tema en qúestió, també s’especula força sobre les intencions polítiques de l’ara ex-regidor. Caldrà demanar-li a ell directament o bé inventar-se-les al gust maquiavèl·lic de cadascú.

Lleig panorama deixa el regidor sortint, després de també dimitir la tècnica de cultura i tancar el Kanal.

Personalment, com l’Artesenc, no contrastaré la informació que m’envieu i ho publicaré tot.

9 comentaris:

  1. per el que estant fent els actuals mandataris del nostre poble,ja podrien dimitir tots perque nomes van a omplir-SE LES BUTXAQUES i manipular a tots als artesencs i perque no sigui dit que les coses siguin oficials i poguer-se aprovar en els plens el nostre ALCALDE o fa tot solet aixo no es soladaritat es diu:TRAFIC D´ INFLUENCIES i si o dic es per que soc un artesenc indignat QUE MARXIN JA AQUESTS LLADRES I EGOISTES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim de les 15:56, que vols dir? omplir les butxaques de què?
      Qui creus que hauria de governar? manipular a qui i sobre que?
      tràfic d'influencies? lladres i egoistes? tens proves de tot això? Quin problema has tingut? ha de ser molt greu....
      Tens respostes? A qui proposes com candidat?

      Elimina
  2. si ho dic es per que n´estic segur.
    Com a candidat propossaria una persona que estigues mes per elseu poble,no pas per els seus propis interessos i els dels seus amics.
    I si tens una proposta tambe la pots propossar entre tots al igual i trobem una solucio raonable per al poble.


    ResponElimina
  3. Quan dius que estàs segur que vols dir, que tens proves de tot això que dius? si és així ja tardes a denunciar-ho aquí mateix o al jutjat, si no tens rés....ho sento, ets un indignat més, emprenyat i sense cap credibilitat.

    ResponElimina
  4. Quan dius que estàs segur que vols dir, que tens proves de tot això que dius? si és així ja tardes a denunciar-ho aquí mateix o al jutjat, si no tens rés....ho sento, ets un indignat més, emprenyat i sense cap credibilitat.

    ResponElimina
  5. si que n´estic segur, pero no ho denunciare per que tambe i ja gent que ho sap i amb mes possibilitats que jo i no fan res. I no e explicat per denunciar-ho si no per que el poble tambe te dret de saber el que passa igual que jo.I d´indignat,emprenyat i sense cap credibilitat res de res aqui l´unic que es tot aixo ets tu que que estas acussant sense saber res INGNORANT

    ResponElimina
  6. Perdona, però acusar a algú sense proves no serveix per rés. No tens cap credibilitat FINS QUE NO HO DEMOSTRIS!
    De tirar la pedra i amagar la ma tots en sabem, i d'assumptes municipals molta gent en parla però pocs diuen la veritat. O sigui que ja ho saps, si vols explicar-ho ets lliure de fer-ho, i si no també, però tonteries no, si us plau.
    Ah, per cert, soc molt molt "INGNORANT"....el que més!

    ResponElimina
  7. Veig que les vostres aportacions tenen menys fonament que el borrador de El Mundo. Això sí, si us plau m'agradaria no faltessiu al respecte a ningú.

    ResponElimina
  8. Així doncs com és que un membre de la CUP no fa més que dir que l'Ajuntament te interesos econòmics amb el bisbat pel tema del Casal, i que estan compinxats en un pelotazo immobiliari,....i alguna animalada més.
    Que hi ha de tot això?

    ResponElimina