dilluns, 3 de desembre del 2012

L'imposibilista?


Avui s'ha celebrat un gran espectacle d'il·lusionisme a la Sala 2 de Gener d'Artés. Sergi Buka ens ha presentat "L'imposibilista", una actuació de màgia en el sentit més clàssic, cartes, coloms, monedes, aros...

Cal destacar una bona afluència de públic, tot i el fred a l'interior i a l'exterior de la Sala, però la funció ha valgut molt la pena i més tenint en conte que el mag, en Sergi Buka, a fet servir constantment a gent del públic per l'elaboració dels seus números.

És en espectacles com aquest on s'aprecien molt significativament les mancances i deficiències de la Sala 2 de Gener per desenvolupar certs tipus d'actes. La manca de visió de l'escenari i les fileres de cadires a la mateixa alçada resten espectacularitat a qualsevol tipus d'acte, ja sigui teatral o musical.

Si a tot això afegim l'absoluta manca de civisme per part d'alguns assistents als espectacles, modificant la situació de les cadires on els i sembla bé a ells, o afegint de noves a primera fila o al passadís central, o deixant a la canalla que corri i jugui per la sala mentre els artistes intenten fer la seva feina el millor que poden, no fa més que deixar en evidència la capacitat de la Sala per acollir segons quins actes.

Caldria doncs fer una aposta ferma i decidida per part del consistori artesenc, sigui qui sigui que governi, i començar a fer un projecte d'adequació de la Sala 2 de Gener. Crec que cal oblidar-se del Casal Artesenc i que el bisbat se'l mengi amb patates; no val la pena gastar temps i esforços en un edifici privat del que no traurem mai rés en clar.

L'aposta per la Sala 2 de Gener contaria amb l'aval legal i económic del poble i de l'ajuntament com a responsable del seu manteniment, evitant d'aquesta manera que tornes a caure en l'oblit com a succeït amb el Casal Artesenc, on ningú feia cap tipus d'obra ni de manteniment, ni tan sols aquells que feien un ús regular.
També voldria agrair i valorar molt positivament aquesta nova programació estable de teatre que l'actual ajuntament ens ha portat a Artés per primera vegada. Suposo que és el desig de moltes famílies que aquesta programació es pugui continuar fent durant molts i molts anys.



2 comentaris:

  1. Evident sembla que el Casal no serà mai d'Artés, igual que mai ho seran d'ús públic les esglésies o propietats del Vaticà. De hipòcrites és pretendre canviar això. A més la hipotètica donació del Casal faria a l'Ajuntament desgraciat, ja que es veuria obligat a adequar-lo.

    ResponElimina
  2. El que jo no entenc gaire és la postura del NEI. Una entitat amateur, amb una productivitat teatral molt reduïda, que no s'han preocupat mai per tenir el Casal en condicions, i els "pollastres" que han muntat durant els últims anys.
    Ara mateix, i gràcies als senyors de la Cup, tornen a remenar el tema... molt soroll per no rés?

    ResponElimina